Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Dj porté: Metha - Olyan családban nőttem fel, ahol a zene családtagnak számít

 

2018-03-06 22:33:05-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Amikor már anyukám hasában voltam zenét hallgattam. :D Olyan családban nőttem fel, ahol a zene családtagnak számít.

 

-Milyen előadók voltak hatással rád? 

-Ha elektronikusra szűkitjuk: kezdetben Tangerin Dreams, Jean-Michel Jarre, Vangelis, Prodigy, Leftfield, Massive Attack, Chemical Brothers, Underwolrd.. most: húú: Recondite, Huntemann, Bodzin, Tale Of us, Maceo, Keith Carnal, és rengeteg kisebb név.

 

-Mikor és hol DJ-ztél először?

-Általanos iskola 7. osztaly. Suli buli, kazettaról. :)

 

metha

 

-Milyen stílusú zenéket játszol mostanában?

-Soulful techno.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass?

-Prodigy - No Good (1994). Felvettem kazettara a rádióból.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? 

-Attól függ mi a célja. Ha nemzetközileg is el akar indulni akkor fontos. Ha nagyszerű kapcsolatai vannak, akik beteszik zenélni, akkor nincs rá szüksége. Bármennyire is tehetséges egy DJ, szerintem határokat csak akkor tud átlépni, a producerként, ha letesz az asztalra sajat zenéket.

 

-Kedvencek?

-DJ: Nehéz egyre szűkíteni. Minden olyan DJ tetszik, aki sokszínű és képes fentartani az érdeklődést. Személy szerint nem szeretem ha egy fellépő beáll egy ritmusra, hangzásra, és az megy 2 órán keresztül.

Producer: Andre Winter, Bodzin, Maceo. Egyszerűen profik!

Kiadó: Pont most tartok ott, hogy nem tudok egy kiadót kiemelni, mert nincs olyan, ami folyamatosan olyan zenét adna ki, ami tetszik.

Klub: Inkább úgy mondanám, hogy minden városban megvan a kedvenc klubbom. ;)

 

-Hogyan kerültél kapcsolatba az Antropos.hu-val? Emlékszel az első közös bulira? 

-A Süss fel napban játszottam először a 2. Antropos.hu szülinapon. Szuper volt.

Szerveztem az Extra nevű helyen csütörtökönként filmklubot, ami után zenéltem. Na már most erre a film klubra kb. két ember jött el, ebből az egyik a KoPé (az Antropos.hu főszerkesztője) volt. Itt ismerkedtünk meg.

 

-Hogy áll most a Be massive bulik szervezése, illetve a kiadó?

-Óriási pörgés van. Ebben az évben lesz a bulisorozat 15 éves. Ennek a megünneplését már elkeztük, országosan is több helyszínen jelentkezünk Be Massive bulikkal. Olyan neveket is hozunk, akiket eddig még soha senki Magyarorszagra.

A kiadó: Nagyjából megvannak erre az évre a kiadvanyok. Többé-kevésbé havi rendszerességgel fognak megjelenni. Személy szerint készen van a második albumom is, aminek az utómunkái nagyon elhúzódnak, mert annyira fókuszálok arra, hogy csak olyan jelenjen meg, ami tetszik. Folyamatosan csiszolgatom. Próbálunk új neveket szerződtetni a kiadóhoz. Nemzetközi porondra szép lassan kezd bekerülne a Be Massive név. Már másodszorra kerül be saját kiadvány a Resident advisor top50-be.

 

metha

 

-Mi a helyzet a nyári fesztivállal, ileltve a hajós bulival?

-Hajós buli egyelőre nem lesz, tábor lesz helyette. Olyan sok hajós buli van, hogy számomra már ez picit unalmas. Próbálok olyan megmozdulás szervezni, ami nem tömegrendezvény, és nem feltétlenül a nagy számokra megyek, hanem inkább az érdekes megmozdulásra.

A fesztiválokról még korai nyilatkozni. Reményeim szerint idén is minden fesztiválon ott lehetek majd, ahogy az elmúlt hét-nyolc évben.

 

-Mik a tervek 2018-ra? 

-A 8 órás buli augusztus végén lesz a Corvin klubban, ahogy eddig mindig. Második album kész van, utómunkálatok zajlanak. Zenéken folyamatosan dolgozom, próbálok fejlődni jobban, elveszni a részletekben, hangzásban.

 

-Legjobb buli?

-2017-ben a Be Massive 14. születésnapot Charlotte de Wittel. Telthaz, és tökéletes közönség.

 

-Külföldi fellépések, amiket kiemelnél?

-Múlt héten az ausztriai fellépésen nagyon jól sikerült. Egy nappal előbb mentem, várost néztem, rátudtam hangolódni az egészre. A buli pedig fantasztikusan sikerült, olyan közönséget kaptam, akik minden zenére reagáltak. Alig akartak hazaengedni, szuper érzés volt.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Leginkább olyat, ami a két éves lányomnak is örömet ad. Legyen az finom elektronikus zene vagy 70-es 80-as évek könnyű rockzene.

 
FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

https://www.facebook.com/events/426677164418436/


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.