Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Dj portré: Dj Rich - Padavanból mesterré

 

2018-03-02 18:05:30-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

Már általános iskolás koromban ismerkedtem a zenével,zenei stílusokkal.Iskola diszkókban figyeltem,hogy hogyan csinálják a "nagyok". 2007-ben elballagtam az általános iskolából, és azon a nyáron már kezdtem tanulni a Virtual Dj nevű mixer program használatát. Onnantól kezdve fejlesztegettem a tudásom.

 

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád? 

Kezdetben kedvenc előadóm/előadóim David Guetta, Afrojack magyarországon a Flamemakers, Chris Lawyer.

 

-Mikor és hol DJ-ztél először? 

-Az egész 2008 januárjában kezdődött,mikor egy ismerősöm elhívott az egyik helyi vendéglőben megrendezett bulira,és ő ismerte az ottani Dj-t, Dj. Mézgát is.Elmentem,odamentem a pulthoz,és az illető megkérdeztem tőlem,hogy"akarsz-e gyakorolni egy picit?" Én felcsillanó szemekkel válaszoltam rá,hogy"persze, miért ne!" 2 vagy 3 zenét tudtam összekeverni. Onnantól kezdve minden egyes bulin ott voltam,és figyelgettem a technikát stb. Egyik este kicsit korábban érkeztem a helyre még mielőtt a Dj odaért volna. Mikor megérkezett,segítettem neki kipakolni,bevinni a technikát.Mikor összeállított mindent,és megszólalt a zene a kezembe nyomta a fejhallgatót,és mondta,hogy nyugodtan zenélgessek,amíg nem kezdenek el jönni a vendégek.Ez meg is volt,akkor már látta bennem a fantáziát, és onnantól kezdve a "Padavanjának" tekintett engem. 2009 és 2010 között miután Mézga elment arról a helyről jómagam vittem itt helyben 2 helyet is. 2011 nyarán megismerkedtem Dj. Csongival,aki akkoriban a kiskunhalasi Gomba Cafe rezidense volt. Ő ajánlott be engem a kunfehértói Nádas Teraszra,ahol a 2011-es nyarat végig diszkóztam. 2012-ben részt vettem egy nagy volumenű Dj versenyen,ami az üllési Vigadó Disco-ban került megrendezésre. Sajnos a döntő előtti fordulóban kiestem a versenyből.A karrieremnek ez a verseny adta meg azt a bizonyos "lökést". 2012 nyarától 2013 tavaszáig itt Balotaszálláson a Hörpincs Presszóban csináltam havi rendszerességgel bulikat hol több, hol kevesebb sikerrel.

73397_482742555095579_1821744881_n

 

-Milyen stílusú zenéket játszol mostanában?

-Én azt vallom,hogy a Dj. nem magának,hanem a közönségének játszik elsősorban,és ennek mindenhol meg kell felelni.
Hogy milyen stílusú zenéket játszom, az szerintem hely/közönség függő mostanság, de tavaly nyár óta elragadott a techno stílus, ettől függetlenül mindenféle zenei stílust képviselek.

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? 


-Kezdetben Bárány Attila mixeit hallgattam,és kilistáztam a zenecímeket amiket a mixben halottam. Rögtön utána néztem youtube-on, nagy eséllyel meg is találtam őket,de a legelső track Delerium-Silence című slágere volt Niels Van Gogh és Thomas Gold remixében,ami t a mai napig pörgetek minden egyes bulimban.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? 

-Jómagam producerként is tevékenykedem, de szerintem nem fontos egy Dj-nek zenét is írni amellett,hogy lemezlovas is. Persze ha azt szeretné valaki, hogy a zenéjét más klubok Dj-i is játsszák, akkor azt mondom, hogy írjon zenéket. Saját remixeket/zenéket én is játszom bulikon.

 

-Kedvencek?
-Magyarországot nézve az első helyen Szecsei Attila áll, akit a példaképemnek tekintek, mindig is felnéztem rá.
Ugyancsak a magyarok közül Bárány Attila, Chris Lawyer, Jay Lumen,Dj. Lennard, Jackwell, Purebeat és Bricklake(csak hogy ne soroljam fel az összes nevet :) )

 

-Rezidens vagy valahol? 

-Jelenleg a Kelebiai Club Energy rezidens Dj-je vagyok, ahova Dj. Mézgán és egy jó barátomon Radnai Attilán keresztül jutottam be. Attilára visszatérve, vele 2011-ben ismerkedtem meg, akkor még nem igazán érdekelte őt ez a szakma. Egy 2013-as szilveszteri bulira meghívtam, és mikor én zenéltem odajött és folyamatosan figyelt. 2013 nyarán eldöntöttem, hogy szárnyaim alá veszem, így belevittem a szakmába. 2 éven keresztül Rich & Atee néven tevékenykedtünk együtt minden bulit kettesben csináltunk, csak ő valamiért abbahagyta, és ezt a mai napig bánom. Ő és én az Energy-n kívül a környék kisebb szórakozóhelyeit megjártuk: Colorado Club Tompa, Kisszállás Red7, Balotaszállás Hörpincs Presszó.

 

-Legjobb buli?

-A legjobb bulinak mint fellépő és mint néző a 2012-es Dj Versenyt mondanám. Számomra ez a buli jelentette a legtöbbet, mivel a sztárvendég azon az estén Chris Lawyer volt, és én warmupoltam neki.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Itthon mint ahogy azt már feljebb is említettem főként minimal, techno és deep zenéket hallgatok.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről? 

-A most techno zenének számító stílust évekkel ezelőtt összekeverték a trance-el. A mostani techno zenék általában 124-126 BPM-en szólnak, a 2000-es évek elején ezt felemelték egészen 130-140 fölé. Szerintem sokkal nagyobb jövője van már most 2018-ban az elektronikus zenének, mint bármely más stílusnak.

 

-Mikor kezdtél először zenét írni? Mil volt rád hatással akkoriban? Milyen stílusú volt?

-Az első komolyabb zeném,ami meg is jelent egy neves külföldi kiadónál Mark Grandel-el közös Black Magic című tech-house stílusú track-ünk. Mark-al, aki egy miskolci srác a Black Magic után még 4 vagy 5 közös zenénk/remixünk jelent meg.

 

-Előbb zenéket írtal vagy dj-ztél? 

-2011-től vagyok producer, de mindkét szakmát imádom.

 

-Milyen programot használsz zeneíráshoz? 

-Kezdetben a Fruity Loops Studio-val írtam zenéket, utána egy kis ideig Cubase-t használtam, mostanában pedig Ableton Live 9. Az Ableton nekem még nem igazán megy, így ha tehetem FL-studio-val dolgozom többet.

 

-Hol hallhatóak szerzeményeid? Milyen eredményeket értél el amire büszke vagy?

-Jópár zeném/remixem pörög már nagyobb klubokban, de a legbüszkébb Newik-My Love című számára készített hivatalos remixére vagyok, ami a környező klubokat bejárta már több soron is.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4QzWm0OxPy8

 

https://www.youtube.com/watch?v=VTJyXmMD2zw&t=2s

 

-Remixeket is készítesz. 

-Newik-nak, Pixának, és Dj Nagy Krisz-nek, Mark Grandel-nek készítettem már hivatalos remixeket, és én kerestem fel őket.
A remix elkészülésének a folyamata nálam úgy zajlik, hogy megkeresem a szerintem a dalba illő hangokat, utána összerakom őket és jöhetnek rá a kapott anyagok. Ez nálam 3-4 óra leforgása alatt megvan.

 

-Van olyan dal amit visszautasítottál már, miért? Hogyan kezdesz neki egy dal remixelésének?

-Visszautasított kéréseim még nem voltak. Egy remixet úgy készítek el,hogy mindenek előtt az eredeti dalt hallgatom meg, és végig gondolom, hogy milyen alap illene rá igazán. Igyekszem a kapott anyagokból mindet felhasználni egy remixhez.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3-bspLPfyY4&t=1770s

 

2018 márc. TOP10:?


  1. Burak Yeter-Tuesday

  2. Rag n Bone Man-human

  3. Camila Cabello-Havanaí

  4. Pixa-Hajadismijen :D

  5. Andrewboy & Szecsei feat. Péterfy Kinga-Kiskece(Strong R. Remix)

  6. Armin Van Buuren & Vini Vici-Great Spirit

  7. Timmy Trumpet-Al Pacino

  8. Enrico Sangiuliano-X-Pollinatoin

  9. Julian Jeweil-Django

  10. Timo Maas-Kick1 Kick3(Maetrik Sexy Remix)


 
FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

https://www.facebook.com/events/426677164418436/


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.