Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Dj portré: DJ Joke-R - Barátaimnak akartam bizonyítani

 

2018-03-02 17:54:30-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Már egészen kicsi koromban is imádtam a zenét, később megtetszett a DJ-zés is, elkezdtem mixeket készíteni, majd saját zenéket is írni.

 

-Milyen előadók voltak hatással rád?

-Kezdetben Tiesto volt a legnagyobb hatással rám, mert megmutatta, hogy sok gyakorlással és eltökéltséggel el lehet érni bármit. Ma már nem igen tudnék megnevezni olyan előadót, vagy DJ-t, aki hatással lenne rám, mert csak a saját karrieremre akarok koncentrálni.

 

-Mikor és hol DJ-ztél először?


-Mindig is imádtam a zenét, először gépen kezdtem el mixeket készíteni, majd megvettem az első keverőpultomat, otthon gyakoroltam rajta, később hívtak fellépni is. Először egy barátom édesapjának a kocsmájában voltam DJ Rákóczi újfaluban.

 

-Milyen stílusú zenéket játszol mostanában?

-Főként progresszívabb stílusú, minimal zenéket játszom bulikban, pár saját track-kel.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass?

-Az első nagyobb fellépésem előtt már alig vártam, hogy játszhassam pár saját zenémet és hatalmas büszkeséggel töltött el, amikor láttam, hogy mennyire tetszik az embereknek.

 

Joke-R

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni?

-Szerintem igen is fontos, hogy egy dj zenéket is írjon, jobban át lehet később látni a zenék felépítését és nem utolsó sorban nagyszerű érzés, amikor egy saját szerzeményed játszhatod egy buliban a közönség előtt.

 

-Kedvencek?

-Kedvenc DJ-m és egyben példaképem Tiesto, de imádom Droplex zenéit is, ő az egyik kedvenc producerem. Kedvenc kiadóm a Flat Belly Recordings és a Late Night Records, aminek tulajdonosával egész jó kapcsolatom is van, valamint 2016 nyarán megalapítottam saját kiadómat is, Joke-R MNML Records néven. Kedvenc klubom kimondottan nincs, de nagyon szeretem az underground helyeket.

-Legjobb buli?


-Fellépőként a legélvezetesebb bulim érdekes módon az egyik legkisebb helyen volt, Dunaföldváron. Én voltam az utolsó fellépő és előttem mindenki slágereket játszott, én pedig Progresszív Minimal-t. Emlékszem, egy raszta hajú srác odajött hozzám és azt mondta: Végre szól valami zene is.

 

https://soundcloud.com/dj_joke-r

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Minimal, Minimal Progressive, néha Techno.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről? 

-Itthon nincs nagy múltja a minimal zenének, de mióta úgymond divat lett ezt játszani, egyre rosszabb a helyzet, mert a producerek többsége minden régi jó zenét feldolgoz egy igénytelen alappal, és elrontja, az emberek többségének pedig ez tetszik.

 

-Mikor kezdtél először zenét írni? 

-Zenét írni 2015-ben kezdtem, az első hivatalosan is megjelent zeném Minimal stílusú volt, Haters címmel, ugyanis akkoriban a barátaim mindig kételkedtek bennem és nekik akartam ezzel bizonyítani.

 

Joke-R

 
FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

https://www.facebook.com/events/426677164418436/


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.