Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Dj portré: Regan - Egy nőnek is lehet jó zenei érzéke

 

2018-02-07 21:29:18-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével? 

-Bár sablon szövegnek tűnik, kiskorom óta imádom a zenét, de sosem izgatott például, hogy zeneiskolába járjak. Mindig is az elekronikus zenét kedveltem.

Regan

-Hogyan lettél Regan? 

-Amióta az eszemet tudom mindig azt mondogattam, hogy dj szeretnék lenni. Apukám is lemezlovas volt 12 évig, őt látva rögződhetett bennem a szakma iránti szenvedély, és ő is tanított meg zenélni. A nevem egész egyszerűnek mondható, hiszen a teljes nevem Regán Liliána, így jött a managereimnek - azaz Nagy Istvánnak és Szasa Kirijenkonak - az ötlet, hogy legyen a dj nevem Regan.

 

-Hogyan kerültetek a NightLife csapatba? Rendszeresen fellépsz bulijaikon... 

-A Nightlife-al úgy kerültem kapcsolatba, hogy Jackwell, azaz Csomor János említette, hogy a Nightlife szeretne egy női lemezlovast. Neki nagyon sokat köszönhetek. Ezek után megbeszéltünk egy találkozót a Nightlife két vezetőjével, Nagy Istvánnal és Szasa Kirijenkoval, ahol meghallgatták hogyan is mixelek.

Nightlife rendezvényeken heti szinten megtalálható vagyok. Rezidens lemezlovas vagyok a budapesti bulisorozatukon az Origon, ami minden pénteken megrendezésre kerül a Liget Clubban.

Hála istennek nagyon sok helyre sikerült eljutnunk röpke egy év alatt, vidéken országszerte, illetve külföldre is. Az egyik legnagyobb élmény Barcelona volt, ahol a Sunlife partysorozat buliján vehettem részt. A tavalyi EFOTT fesztivál is hatalmas öröm volt nekem. Bármelyik bulimat kiemelhetném, imádok Pesten zenélni, imádom a pesti rezidenciám, és vidékre is nagyon szeretek járni!

 

https://www.youtube.com/watch?v=Va8Cu-Yl7I4

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? 

-Természetesen az a zene amit nagyon vártam, hogy megmutathassak a közönségnek az a saját feldolgozásom volt. :)

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol?

-Nem teljesen tudnám bekategorizálni melyik műfajban mozgok leginkább. A szettjeim nagy részét sláger/minimal/techno zenék teszik ki, de sokszor eltérek tőle, attól függően hogyan alakul a buli, illetve milyen időben zenélek.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? 

-Azt mondanám, hogy mindenképp hatalmas előny. Viszont nem mindenkit mozgat meg ez a téma. Engem nagyon érdekel a produceri munka, és remélem egyszer profi szinten elsajátíthatom a zeneírás csínnyát-bínnyát.

 

-Van példaképed?

-Példaképként Szecsei Attilára tekintek. Tudnék még sorolni magyar lemezlovasokat akiknek nagyon szeretem a munkásságát, ilyen például Newl és Steve Judge.

 

https://www.instagram.com/p/BTzHfYFlt6p/?taken-by=djreganlili

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Otthon általában, house és techno zenéket hallgatok legtöbbször.

 

-Hogy érzed, nőként könnyebb vagy nehezebb dj-ként érvényesülni Magyarországon?

-Megvan az előnye és a hátránya is. Tény, hogy női dj-ből kevesebb van, mint férfiból. Viszont velünk szembe nagyobb a sztereotípia a szakmában, és a szakmán kívül is. Személy szerint nem értem miért merül fel valakiben, hogy egy nő nem lehet olyan jó ebben a szakmában mint egy férfi, hiszen miért is ne lehetne egy nőnek jó zenei érzéke? Nem igazán értek egyet a sztereotípiákkal sem. Nőben ugyan úgy láthatunk nagyon jó lemezlovasokat. Egy női dj-re ugyan úgy szükség van, mint ahogyan a férfiakra is. De mivel van egy általánosítás, ennek örömére legalább van mit megcáfolni, erre kell törekedni.

 

Regan

 

-Több videót és fotót is feltöltesz arról, hogy rúdtáncolsz. Nem is akárhogy. Ez csak hobbi, vagy komolyabb terveid is vannak?

-Mindig is sportoltam. Először 12 évig versenytáncoltam, majd amikor befejeződött a táncos karrierem, jött az ötlet, hogy mi lenne ha rúdsportolnék? Sajnos már nem járok rúdsportolni, versenyszerűen űztem 2 évig, nagyon szerettem. Minden elismerésem azoknak a lányoknak, akik kiállják ennek a sportnak a hátulütőit, ugyanis sokan nem tudják, de nagy fájdalmakkal jár. Szívesen visszatérnék versenytáncolni vagy rúdsportolni is akár, de már csak hobbi szinten.

 

-Mi a terv 2018-ra?

-Remélem 2018-ban is sikerül ezt az ívet tartani, amit 2017-ben. Imádtam azt az évet és az eddigi ideit is! Sok újdonsággal készülök, és rajta leszek, hogy a legjobbat hozzam ki magamból! Ettől a hónaptól kezdve minden hónap első csütörtökén élőben fogok zenélni a facebook fanpagemen! :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=aRJGFPu9e7o

 

Regan

 
FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

https://www.facebook.com/events/426677164418436/


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.