Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Dj portré: Sykes Ben

 

2018-02-06 09:37:36-Első fontosabb zenei élményed?

-12 éves koromig nem is érdekelt a zene, meghallgattam és annyi. A családomban egy zenész sem volt, addig ameddig bátyám nem kezdett el foglalkozni zenével. Akkor elkezdtem én is zenével foglalkozni, de egy időre hanyagoltam a zenekészítést, majd 15 éves koromban újra elkezdtem zenéket készíteni.

 

Sykes Ben

 

-Kik voltak kezdetben hatással rád? 

-Igazából addig ameddig nem kezdtem el jobban zenével foglalkozni, addig teljesen mindegy milyen zenéket hallgattam és hogy ki csinálta azt. De a kezdetben akik hatással voltak rám, az Purebeat és Sterbinszky volt. Mostanság pedig, Szecsei, Monolix, COMBO, Will Sparks és sokan mások.

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol? 

-Régebben inkább az EDM zenéket hallgattam illetve játszottam. 2016 környékén áttértem a Minimal műfajra, mostanság játszok már, Future House, Future Bounce, Psy-Trance, Techno, Melbourne Bounce és Minimal zenéket is.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? 

-Ez a szám, a Major Lazer - Watch Out For This (Dimitri Vegas & Like Mike Remix) volt.

https://www.youtube.com/watch?v=YwZpOnefD6w

Hogy hogyan jutottam hozzá, arra teljesen nem emlékszem, de azt tudom hogy egy ingyen zene letöltő oldalról szereztem meg.

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni? 

-Szerintem fontos. Úgy vagyok vele, hogy ahhoz hogy felfigyeljenek akárkire is, ahhoz zenét is írni kell. De ez az én véleményem, nyilván más a véleménye mindenkinek.

 

-Kedvencek?

-A kedvenc dj-m az bátyám, Axi. Azért ő a kedvencem, mert ő mindig tud változatosságot vinni szettjeiben, és ez jó, szerintem.

Kedvenc producerem, a Hover & Sykes formációból, Mark Hover barátom. Nagyon régóta ismerem a srácot, ugyan ott kezdte ő is mint minden producer. Napról napra egyre jobban fejlődik a zene írásban és a mixelésben is. Ezért vagyok vele egy csapatban.

A kedvenc kiadóm, a Spinnin' Records. Rengeteg nagyon minőségi, változatos zenék találhatóak ennél a kiadónál.

A kedvenc hazai klubom, az ózdi RIO Disco, Monster Beach. A RIO Disco és a Monster Beach azért a kedvencem, mert nagyon kulturált helyek és a bulizási lehetőség is nagyon jó.

Kedvenc külföldi klubom, a barcelonai Louder Club, igazából sok külföldi klub van de ez nyerte el tetszésemet, szintén a bulizási lehetőség az jó és kulturált hely.

 

Sykes Ben

 

-Legjobb buli, fellépőként és nézőként?

-A legjobb buli amin fellépőként vehettem részt, az az augusztusban megrendezett Dj's Night az ózdi Chili Bárban, nézőként pedig az ózdi Monster Beachen volt, ahol Szecsei és Jackwell zenélt.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat helyzetéről? 

-Maga a jelene, az ami megfogott, a múltját végig szemléltem még akkor kívülállóként, a jövőjére pedig azt tudom mondani, hogy bízom benne, hogy ez az irányzat megállja majd a helyét, a többivel szemben.
-Mikor kezdtél először zenét írni? Mire vagy büszke?

-2015-ben írtam először zenét ami meg is jelent a Drunken Monkey Recordsnál. A minimal zene volt már akkor hatással rám. Minimal stílusú volt, egy bulgáriai nyaralásról kapta a nevét, elég egyszerű neve lett, Bulgarsong. Először Dj-ztem, utána nem sokkal, talán 2 hónappal már zenéket is írtam folyamatosan, mára már mind a kettőt élvezem.

Az Fl Studio 11-et használom a zeneíráshoz. Azért használom ezt mert igazából a legnagyobb Dj-k is használják ezt mint pl Martin Garrix, és azért használom mert szerintem elég sok mindent lehet tanulni benne a zeneírással kapcsolatban, és elég jó kis program.

Augusztus 18-án, inudltam a Moonlight Production Dj versenyén ahol, sajnos a döntőre nem tudtam el menni, de mixet kellett beküldeni, és 2. helyezést értem el vele.

A legújabb dalom a Rain, ami decemberben készült el,hamarosan a Fabric Recordsnál fog megjelenni. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam Magyaroszágról és külföldről is.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GIW9qSri1B0

 

2018 február TOP10:


  1. BLR & Rave & Crave - Taj (Tom Sparks Edit)

  2. Droplex & Monolix - Our Melody (Monolix Remix)

  3. Pomella - Hard Bass

  4. Johnny Canik, COMBO - In The Dark

  5. Jus Deelax - King Of My Castle

  6. Lorde - Yellow Flicker Beat (Stripe Edit)

  7. Purebeat - No One

  8. Bahlzack & Dido - Protonite

  9. Andrewboy ft. Timi Szegedi - No More Silence (Jackwell & Szecsei Remix)

  10. Sterbinszky - Discography


 

https://soundcloud.com/sykesbenhungary/sykes-ben-christmas-mix-2017
FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

https://www.facebook.com/events/426677164418436/


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.