Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Dj portré: Peter Jabin - Kezdek underground dj lenni

 

2018-02-06 08:26:20-Hogyan kerültél kapcsolatba a zenével?

-Gyermekkori fényképek alapján, már 2-3 évesen a hangfalak és fejhallgatók bűvöletében éltem. Nagypapám nagybőgőn zenélt, illetve a családom többi tagja is aktív kapcsolatban volt a zenével. Első osztályos voltam az általános iskolában, amikor elkezdtem csellózni, aztán jött az énekkar, majd a szaxofon. Általános iskola 8. osztályos koromban csináltam életem első farsangi diszkóját a legjobb gyerekkori barátommal, ami életem egyik legnagyobb bulija volt, este 6 és 8 között. Egész életemre meghatározó élmény volt, akkor döntöttem úgy, hogy ezzel szeretnék foglalkozni életem végéig.

 

-Milyen előadók voltak kezdetben hatással rád? 

-Egyértelműen a Bárány-Jován dj-páros nevével fémjelzett Dark&Blue mixsorozat volt a ?tanítómesterem?, a mixlemezeikre tanultam meg diszkózni autodidakta módon. Így egyértelműen Bárány Attila, és Jován volt az első két etalon számomra, aztán Dj Junior. Ma már ezt a ?példakép? szerepet dj-ként Laidback Luke, producerként Fedde Le Grand vette át.

 

Peter Jabin

 

-Hogy kerültél a lemezjátszó mögé?

-Általános iskola 8. osztály, farsangi buli 6 és 8 óra között. Január elején mondtam a diákönkormányzat vezető tanárának, hogy szeretném én csinálni a farsangi diszkót. Közölte, hogy ez nagyon jó ötlet, mert van a másik osztályban is egy srác, aki szintén szeretné csinálni, fogjunk össze, bemutat minket egymásnak. A srác azóta a legjobb gyerekkori barátom, a dj-zés pedig a szerelmem. Ezután persze jött 4 év kihagyás, Anyukám az érettségi megszerzéséig tiltott a diszkózástól. Aztán érettségi utáni ősz közepén megvettem életem első 2 db bakelit lemezjátszóját, keverőpultját és elkezdtem az összes pénzemet bakelitlemezekre költeni. Aztán rá háromnegyed évre, 2004. nyarán már a Coca-Cola Beach House szombati rezidens dj-je voltam.

 

-Hogyan írnád le a zenét, amit játszol? 

-Nehéz kérdés. Alapvetően mainstream dj-nek tartom magam, de ez manapság már kezd megdőlni, mert a hazai zenei trendek változásai miatt inkább kezdek underground dj lenni. Legalábbis a budapesti helyek egyre kevésbé nyitottak mostanában arra a zenei stílusra, amit én képviselek. A fesztiválok és a nagy klubok, egyetemi rendezvények azonban annál inkább és ez nagyon pozitív. Első sorban basshouse, bigroom, electrohouse, trap, futurehouse darabokat játszom, illetve ilyen sítlusú feldogozásokat.

 

-Melyik volt az első olyan track, amit már alig vártál, hogy lejátszhass? 

-Fúúúúúúúúhhhhh, rengeteg ilyen volt. A legmaghatárzóbb zenei vásárlásom Blair ? Have Fun Go Mad-je volt, amire nagyon vártam, hogy megvehessem bakeliten, végre megjött a Dj Service-be, 8.500 Ft-ért vettem meg végül 2004 tavaszán, de megérte. :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=gCQgBmd1Rmg

 

-Szerinted fontos egy dj-nek zenét is írni?

-Nem feltétlenül fontos. Mindenkinek el kell döntenie magában, hogy milyen típusú dj akar lenni: rezidens vagy ?húzónév?. Ha előbbi, akkor egyáltalán nem fontos, hiszen a vendégek, vendéglátóhely tulajdonosok zenei ízlésének a kiszolgálása az első számú feladatod, jó esetben az egyéniségednek megfelelő zenékkel. Amennyiben ?húzónév? szeretnél lenni, akkor szerintem ma már elengedhetetlen a zeneírás, hogy az egyes fellépések során az általad képviselt zenei stíluson kívül a saját zenéidet is be tudd mutatni a közönségnek, kvázi legyen valami produktum a ?sztárfellépő? mögött. Szerintem manapság a hiteles ?húzónév dj-k? mögött folyamatos produceri munkának kell állnia állandó zenei megjelenésekkel, mert különben miért is fizet ki a buli szervezője/hely tulajdonosa a rezidens dj fizetésénél sokszor 8-szor 10-szer annyit egy ?húzónévért?!?

 

https://www.youtube.com/watch?v=Wwy4xfnGAfY

 

-Kedvenc?

-Kedvenc dj-m Laidback Luke. Nála technikásabb lemezlovassal még soha nem találkoztam, Ő a példaképem.
Kedvenc producerem Fedde Le Grand, mert halad a korral, mindig modern hangzást képvisel, de mégis mindig bele tudja csempészni a trackjeibe azt a ?fűszert?, amiért mindegyik zenéje hallatán egyből tudja az ember, hogy ez Fedde Le Grand. Hidegprofi a csávó. :D
Kedvenc kiadóm nincsen, bááááááár mindegyik Spinnin-es és Flamingo Records-os kiadványt meghallgatok. ?
Kedvenc hazai klub: Club Play, nagy, szép, jó a hang és a fény.
Kedvenc külföldi klub: nincsen, de nagyon szeretném, hogy legyen. :D

 

-Rezidens vagy valahol? 

-A budapesti Kraft-ban voltam nyitás óta minden héten szombat esti rezidens, ahonnan 2017 őszén álltam fel. Azóta havonta egyszer a budapesti Doboz klubban vagyok megtalálható állandó rendszerességgel.

 

Peter Jabin

 

-Legjobb buli?

-Fellépőként a legmeghatározóbb élmény a budapesti Rio-ban tartott első Összjogász Party volt, ahol 23:30-kor már 4.500 fő bulizott. Ez a buli volt az ikonikus Petőfi híd mellet található Rio utolsó nagy bulija. Imádtam!
Nézőként a Laidbak Luke bulikat élveztem a legjobban, ezek is a Rio-ban voltak anno.

 

-Milyen zenéket hallgatsz otthon?

-Vegyes felvágott jellemzi az otthoni zenei stílusom. Pop, rock, alter, rap, hip-hop, klasszikus zenék, Igazából szerelem filmzene cd-je.

 

-Mi a véleményed az általad képviselt irányzat hazai és nemzetközi helyzetéről?

-Háááááát, ez nagyon nehéz kérdés, Rusty barátommal rengeteget szoktunk erről beszélgetni, mert Ő áll hozzám zenei stílust illetően a legközelebb a hazai kollégák közül. Jelenleg itthon nagyon más zenei irányzatok működnek, mint amit én képviselek. Bízom a feltámadásban. :D Külföldön jobb a helyzet, de ott is inkább a nagy fesztiválokon működik az, amit képviselek.

  

2018. február TOP10:


  1. SDJM & CONOR MAYNARD - That Way (VIP Mix)

  2. Tujamo & Sidney Samson - Riverside (Reloaded) (Extended Mix)

  3. Oliver Heldens ft. Danny Shah - What The Funk (Steve Aoki Remix)

  4. Bhaskar - Lose Control (Club Mix)

  5. Vitaco ft. Kiki - Hot Stuff (Extended Mix)

  6. Alma & Felix Jaehn - Bonfire (Chris Lake Remix Extended Mix Deep)

  7. Hardcore One (Jed Living mashup)

  8. Global Deejays vs. Sunstars - Made For Lovin' You (Geru Extended Remix) Max Vangeli, Danny Ray

  9. Bali Bandits - 2 Supermodels (Extended Mix)

  10. TWISTERZ - Honky Tonk (Original Mix)


 

https://www.facebook.com/events/143084973043008/

https://www.facebook.com/events/2072283106338893/

https://www.facebook.com/events/157175521504250/

 
FIGYELEM!!! Március 10-én 15 éves az Antropos.hu. NYERJ PÁROS BELÉPŐT ITT >

https://www.facebook.com/events/426677164418436/


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.