Beatdose.hu

programnaptár
!PROGRAMAJÁNLÓK


Haverok, buli, nyár, extrém metál

 

2017-06-09 01:00:09A Gojira Magma című lemeze a tavalyi szép sikereket aratott. Svájcban, Franciaországban, Ausztruában, Norvégiában és Franciaországban is beverekedte magát a top10-be.

Gojira

Maga a banda Godzilla néven alakult 1996-ban, majd 2001-ben keresztelkedtek át mai nevükre. A banda tagjai az énekes-gitáros Joe Duplantier, Joe öccse, Mario, aki dobol, Christian Andreu gitáros és Jean-Michel Labadie basszusgitáros. Négy lemezt követően a 2012-es L'Enfant Savage hozta meg a Gojirának a sikert. Utána 2 évig turnéztak, és játszottak egy színpadon a Metallicával, a Slayerrel és a Mastodonnal is.

Ezt követően láttak neki az új lemez készítésének. Mario egészen 2013-ig tudja visszavezetni az alkotófolyamat kezdetét, amikor a Slayerrel közös amerikai turnén, a busz hátuljában kezdte összegyűjteni az ötleteket. Ezek kidolgozására a következő évben, Brooklynban került sor, Joe Silver Cord nevű stúdiójában, jó hat hónap alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=57qslSNMrbc

A zenekar nem vont be külső producert a munkálatokba, mindent maguk vezéreltek. ?Úgy kezdtük a pályafutásunkat, hogy mindent magunk csináltunk, és úgy éreztük, hogy ezt az albumot is így kellene elkészíteni" - mondta Mario. "A dalok 80 százalékát végül közösen rögzítettük a stúdióban, hiszen mindannyian összhangban voltunk a zenei elképzeléseket illetően.?

A végül Magma címet kapó 10 számos lemez fő témája a gyász. A zúzás, a szépség, a harmónia és a káosz egyaránt jelen van rajta.


 

 
 
 

(c) 2012-2016 Beatdose.hu
zenei hírek, programok, klipek.